Inhoudsopgave:

Anonim

Allyson Felix heeft zich gekwalificeerd voor haar vijfde Olympische Spelen, waar ze ernaar zal streven de meest gedecoreerde atletiekatleet in de Olympische geschiedenis te worden. Quanera Hayes en Wadeline Jonathas voegen zich bij Felix op de 400 meter in Tokio. …

Kwalificeerde Felix zich voor de Olympische Spelen?

Felix plaatste zich voor de finale van de 400 meter op vrijdag nadat ze deze weektweede was geworden in haar halve finale met een tijd van 49,89 seconden. Het Amerikaanse estafetteteam van 400 meter voor dames bereikte ook de medailleronde na het winnen van hun heat op donderdag. Ze liep niet in de heats, maar Felix werd geselecteerd om de finale van zaterdag te lopen.

Heeft Allyson Felix de Olympische Spelen van 2021 gehaald?

Niet dat Felix nog een Olympische medaille heeft toegevoegd. Maar dat ze nu een tweede carrièrebrons won, in 2021, na alles, ondanks alles. … Felix liep de race in 49,46 seconden, haar snelste tijd in zes jaar, haar snelste tijd na de bevalling - en de snelste ooit voor een vrouw ouder dan 35.

Voor welke evenementen kwalificeerde Allyson Felix zich?

Felix is de eerste vrouw ooit die Amerikaanse nationale titels wint op de 100 meter, 200 meter en 400 meter in haar carrière Ze is ook de tweede Amerikaanse vrouw, na Chandra Cheeseborough, om zich ooit te kwalificeren voor de Olympische Spelen (door in de top drie te eindigen) op de 100 meter, 200 meter en 400 meter tijdens haar carrière.

Waarom heeft Nike Allyson Felix laten vallen?

De Olympische sprinter Allyson Felix zei dat haar "buik viel" toen ze werd gevraagd om deel te nemen aan een advertentie voor vrouwenemancipatie voor Nike terwijl ze met het bedrijf onderhandelde over zwangerschapsbescherming … Felix verliet uiteindelijk Nike en tekende in plaats daarvan bij Athleta, een op vrouwen gericht kledingbedrijf.